Automate your Marketing
with Womplify




 


By: syarifah zyurina nordin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 10-Feb-2009 03:07 Email | Share | | Bookmark
Our new home

Please come n visit us at http://zyufa.blogspot.com


Thursday, 2-Oct-2008 08:49 Email | Share | | Bookmark
Syawal 1429H @ Perth

2 Syawal 1429H

hari ni aunty kinah n uncle hamim datang ke rumah aqiel dari sydney..
aqiel jemput aunty kinah n uncle hamim kat airport..
uncle hamim bawak camera..byk betul shot aqiel..
so ni antara shot2 yang diambil oleh uncle hamim..







hari ni hari khamis..so anta aqiel kat child care..
then, bawak aunty kinah n uncle hamim g jalan2 kat kings park n UWA..



3 Syawal 1429H

Hari lepas solat jumaat g jalan2 kat Harbour Town..
kitorg naik train..
aunty kinah n uncle hamim shopping sakan..
kiri kanan beg shopping..

4 Syawal 1429H

hari ni pulak ade jamuan raya untuk semua student postgrad msia di perth..
best lah hari ni..masing2 bwk family n juadah yang best2..
mmg happening n meriah..
lepas abis jamuan kami bawak aunty kinah n uncle hamim g swan bell tower..
then g jalan2 kat fremantle..kami g e-shed market..
tempat jual souvenir..
dan yang paling best lepas g e-shed market tu..uncle hamim belanja kami semua fish n chip.. yummy..





5 Syawal 1429H

hari ni hari terakhir aunty kinah n uncle hamim di perth..
sori sbb tak byk tempat yang kami bwk g jalan2..
mmg tak sempat..sebenarnyer byk lagi tempat yang nak bwk..
tapi dgn syarat duduk lama lagilah kat perth ni..
lepas anta g airport kami g open house kat umah dr sham n azrul..
sedap makan kat open house ni..


Wednesday, 1-Oct-2008 01:04 Email | Share | | Bookmark
1 Syawal 1429H @ Perth



Quote:
Raya ni merupakan raya pertama kami diperantauan..pengalaman baru..sedih memang sedih tapi apa boleh buat..




Quote:
Pada hari raya pertama,seperti yang dilakukan di Malaysia, kami bertolak ke masjid di Rokingham yang terletak lebih kurang 45km dari Perth..konvoi bersama2 family yang lain




Quote:
ini lah masjid Ar Rukun..kami solat kat sini..tak lah besar mana..lebih kurang besar surau2 di malaysia..tapi at least ade lah jgk walapun di negara mat salleh ni.. ..udara kat sini mmg sejuk sbb masjid ni dekat dengan pantai..n permandangannya mmg cantik




Quote:
ni baru selesai solat..khutbah dalam bahasa melayu n bahasa inggeris..dapat jumpa org Islam di bumi Australia ni..ade yang dari Indonesia, Singapura,negara2 dari Timur Tengah n Malaysia..tak semua yang datang ke sini untuk belajar..ade yang bekerja n ade yang dah jadi penduduk tetap di sini..




Quote:
sesudah solat sunat Aidilfitri, kami berkumpul di rumah di sebuah rumah saja. Rumah abg hisyam n kak nor..duk kat sini smpi petang..mcm2 hidangan yang ada..nasi beriani..laksa..lemang..lontong..nasi impit..n kuih muih..mmg meriah..




Quote:
antara wajah2 raya aqiel..


Friday, 8-Aug-2008 17:47 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday to Aqiel (08.08.08)

Thank you so much to Ibu Eriem + Ayah Eriem + ERIEM for the wish





n ni lah hadiah dari ERIEM untuk AQIEL..yum..yumm



& ni pulak wish untuk mamAqiel..hehehe..belated (30.7.08 - 8 hari before birthday AQIEL)



FROM:

IBU ERIEM + ERIEM + AYAH ERIEM @ NOTTINGHAM,UK



http://rukaida.fotopages.com/

Quote:
Thank you to ERIEM n co.
MamAqiel pun tak sempat nak buat entry special untuk Aqiel sbb bz bangat sekarang ni..
tapi tak pe..nanti slow2..mama akan buat jgk special entry untuk Aqiel ye sayang..
tunGGUUUUUUU...


Monday, 7-Jul-2008 01:21 Email | Share | | Bookmark
Aqiel sepanjang bulan Jun di Perth

Sekarang dah bulan 7, so aqiel pun dah 11 bulan dah..
begitu cepat masa berlalu..tup tup aqiel dah besar..
so gambar2 aqiel kat bawah ni ialah gambar2 aqiel sepanjang di berusia 10 bulan ataupun dengan kata lain sepanjang bulan Jun yang lepas..

Aqiel @ Cuddles, East Vic Park





Quote:
inlah childcare tempat aqiel main2..agak mahal jgk letak kat childcare ni..bayaran untuk sehari ialah 60 dollar sehari..kalau nak convertkan ke RM lebih kurang RM150. Kalau letak aqiel setiap hari dari isnin hingga jumaat selama 4 minggu, harganya lebih kurang AUD$1200 sebulan / RM3600..mmg dasyat harga untuk childcare kat sini..lagi mahal dari harga sewa rumah kami kat sini ..


Aqiel @ Family Day MAWAR 2008



Quote:
cuba cari dimana aqiel?


Aqiel in the train



Quote:
First time naik train ke city..saje2 nak try naik train.. public transport kat sini tak mahal..kami naik train ni pun dalam 77sen je seorang (return ticket)


Aqiel @ Ummi's House



Quote:
Aqiel ade mummy baru kat sini..Aqiel panggil ummi..actually ni ummi husna..kalau datang rumah ummi, aqiel mesti buli husna..sian husna kene buli ngan aqiel.. beza umur aqiel ngan husna cuma sebulan aje..aqiel tua sebulan dari husna..so lebih kurang sebaya..tapi husna ni kecik aje kalau nak dibandingkan dgn aqiel


Quote:
Bila Allah cepat makbulkan Doamu, Maka DIA Menyayangimu,
Bila DIA Lambat Makbulkan doamu, Maka DIA Ingin Mengujimu,
Bila DIA Tidak Makbulkan Doamu, Maka Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu.


Quote:
RASULULLAH SAW bersabda yang bermaksud: “Barang siapa menjadikan akhirat sebagai matlamat tujuannya, maka Allah akan memberikan kekayaan hati padanya, memudahkan urusannya dan dunia akan datang sendiri kepadanya, dan barang siapa yang menjadikan dunia sebagai matlamatnya, maka Allah akan memberi rasa fakir kepadanya, menyulitkan urusannya, dan dunia tidak akan mendatanginya kecuali apa yang sudah ditetapkan baginya.” (Hadis riwayat at-Tirmizi).


Quote:
Nabi Muhammad SAW bersabda yang bermaksud: "Jika seandainya Tuhan memerintahkan supaya manusia itu sujud kepada sesama manusia, maka nescaya Aku perintahkan isteri supaya sujud kepada suami."

Sabda Baginda SAW lagi yang bermaksud: "Apabila seseorang perempuan mendirikan sembahyang lima waktu, berpuasa Ramadan dan taat kepada suami, maka berhaklah ia masuk ke syurga dari sebarang pintu yang ia kehendaki."

Sesungguhnya isteri yang setia adalah sebesar-besar perbendaharaan untuk suami dan ibu yang pengasih serta penyayang menjadi obor kebahagiaan yang tinggi nilainya bagi anak.

Syair Arab menyebut: Ada tiga perkara yang boleh membawa kebahagiaan, rumah yang lapang, kereta yang tidak rosak dan isteri yang setia.

Diriwayatkan oleh Muslim, "Dunia ini adalah perhiasan dan harta benda, maka sebaik-baik perhiasan dan harta benda itu ialah isteri yang salihah."


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net